Ξεκίνησε χθες 20 Μαΐου η λειτουργία του πρώτου ξενοδοχείου «The Romanos, a Luxury Collection Resort» στην Costa Navarino, του νέου ολοκληρωμένου τουριστικού προορισμού στη Μεσσηνία, τον οποίο δημιουργεί η εταιρεία ΤΕΜΕΣ του εφοπλιστικού ομίλου Β. Κωνσταντακόπουλου.

Στο συγκρότημα αρχικά απασχολούνται 694 υπάλληλοι, ενώ σταδιακά εντός του καλοκαιριού θα φθάσουν τους 800. Ο κ. Frits van Paasschen, πρόεδρος και CEO της Starwood Hotels & Resorts Worldwide, μιας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες πολυτελών ξενοδοχείων στον κόσμο που διαχειρίζεται τα δύο πρώτα ξενοδοχεία της Costa Navarino, ταξίδεψε από την Αμερική και τα επισκέφθηκε στις 15 Μαΐου. O κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της TEMES Α.Ε., με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του συγκροτήματος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δημιουργούμε έναν προορισμό κορυφαίων προδιαγραφών με σεβασμό στο περιβάλλον και σε αρμονία με την ιστορική φυσιογνωμία και τις παραδόσεις της περιοχής, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες υψηλής ποιότητας».

Το «The Romanos, a Luxury Collection Resort» βρίσκεται στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή που αναπτύσσεται στην Costa Navarino, σε παραθαλάσσια έκταση 1.300 στρεμμάτων με πάνω από 1 χλμ. αμμώδη παραλία, ανάμεσα σε ελαιώνες, και πλαισιώνεται από γήπεδο γκολφ 18 οπών. Παράλληλα, ξεκινά τη λειτουργία του το αυτόνομο συνεδριακό κέντρο House of Events, χωρητικότητας 2.000 συνέδρων, και σε λίγες ημέρες, το Anazoe Spa, έκτασης 4.000 τ.μ. Λίγο αργότερα μέσα στο καλοκαίρι, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της η δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, το «The Westin Resort, Costa Navarino».

O συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού προγράμματος ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ.

Πηγή: Καθημερινή